Despre sarea din Salina Copiilor

Salina Respiro folosește SARE GEMĂ MĂRUNȚITĂ PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARĂ. * (adică pentru murături, de ex.) de la Ocna DEJ (vezi ilustrațiile)
Din DEX aflăm că:
1). GEMĂ = CRISTAL NATURAL
2). SAREA GEMĂ = sare de bucătărie cristalizată natural, extrasă ca atare dintr-o salină;
3). MĂRUNȚITĂ = zdrobită, de la starea de bolovan la cea actuală.
4). INDUSTRIA ALIMENTARĂ = de la murături la săratul slăninei.. Asta înseamnă că, naturală fiind, nu e toxică, ESTE COMESTIBILĂ…
Da, așa este, Salina Respiro folosește SARE GEMĂ MĂRUNȚITĂ PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARĂ.
La Ocna DEj , de unde ne aprovizionăm, nici nu există linii de prelucrare de niciun fel, ci doar de exploatare (extracție), ambalare (însăcuire) și vânzare.
Adică extracția din mina de sare, zdrobirea și însăcuirea (punere în saci) Tot de acolo avem și bolovanii de sare clădiți pe pereți.
Da, sarea folosită în Salina Copiilor este perfect compatibilă cu sănătatea copiilor, este 100% naturală și 100% BIO.

În Salina Respiro este ca într-o salină naturală. Diferă doar temperatura și umiditatea (la noi aerul este mai cald și mai uscat)
Mămicile care vin cu copiii la noi văd efectele pe proprii copii. În primul an am fost vizitați de aprox. 650 de mămici, cu mai mult de 1200 de copii din Oradea, Bihor, Timiș, Galați, Neamț, Iași, Maramureș, Dolj, Teleorman, Constanța, București, Prahova, Arad, și de mai departe, din Ungaria, Austria, Anglia, Italia, Finlanda, Germania, Belgia.
Avem avize medicale și am trecut de controale sanitare dure, cu felicitări,… (vezi și linkul https://turism-dej.ro/…/resurse-turistice-a…/salina-ocna-dej )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *