„POT LĂSA COPILUL LA SALINĂ PÂNĂ MERG LA COAFOR?”

– Răspunsul scurt este NU, ABSOLUT NU !
– Răspunsul detaliat este că nu avem acreditare și nici asigurare sau autorizare să avem grijă de copiii voștri.
Un părinte cu copii va sta permanent și nemijlocit cu aceștia în Salina copiilor și le va supraveghea joaca, fiind singuri și direct răspunzători de ei pe toată durata celor 45 de minute de tratament salin.
Suntem o unitate medicală, iar faptul că salina este organizată ca loc de joacă oferă doar un plus în tratarea copiilor. Un fel de medicament amar (sărat) îmbrăcat în ciocolată, să fie acceptat de copii.

 


 

DE CE NU SE TRANSMIT BOLI ÎN SALINĂ?

Bună întrebare!!
Orice salină, fie ea naturală sau artificială este un mediu extrem de ostil oricărui microb, virus sau bacterie,, adică în sare nu trăiesc microorganisme, fungi, agenți patogeni de niciun fel. Copiii, în joaca lor ridică în aer o *ceață de sare*, de fapt aerosoli de NaCl care ucid orice focar de infecție. O salină activă este practic sterilă din punct de vedere bacteriologic. Pe lângă asta, sistemul nostru de ventilație cu recuperare calorică este dotat cu filtre dublate de sterilizatoare cu UV și O3 (ozon). Încălzirea este în pardoseală, egală pe toate suprafețele acoperite cu sare. Umiditatea este menținută în parametrii confortului uman (40-60%) iar temperatura este comandată de termostate automate între 19-22*C iarna și 24-26*C vara. Neavând normative europene specifice unei saline artificiale, am urmat normativele americane care sunt foarte dure și precise în acest domeniu, activitatea noastră (COD CAEN 8690) fiind în legătură cu sănătatea umană. Practic, Salina Respiro este asimilată unei unități de tratament medical, un medicament amar (sărat) îmbrăcat în ciocolată(!) ca să fie acceptat de copii. În acelaș context se încadrează și Regula nr.1 a Salinei Respiro, care spune că ÎN SALINĂ SE INTRĂ ÎN ȘOSETE CURATE. Nu încălțați, nu desculți. Doar în șosete. Regula nr.3, cu acelaș caracter, spune că NU MĂNÂNCĂM ÎN SALINĂ.

 


 

Despre PROGRAM și PROGRAMARE la SALINA RESPIRO

– Una dintre principalele întrebări pe care le primim de la clienții noi este dacă trebuie făcută vreo programare.
Răspunsule este împărțit pe destinatari:
LA SALINA COPIILOR NU TREBUIE PROGRAMARE.
Veniți cu copiii ORICÂND între orele de DESCHIS și respectați cele 45 de minute pentru care ați plătit intrarea. Nu puteți sta mai mult de 45-50 minute, nu ne lasă recomandările medicilor, și nu puteți veni de două ori în aceiași zi.
Pentru PIRAMIDA ADULȚILOR veniți la oră fixă, tot FĂRĂ PROGRAMARE
Atașăm programul de funcționare
– O altă întrebare : PUTEM STA CU COPIII ÎN SALINA?
Răspunsul: ESTE OBLIGATORIU SĂ STAȚI CU COPIII ÎN SALINĂ. Salina Respiro nu are sală de așteptare, și nici personal de supraveghere pentru copii. Dar de beneficiilei Salinei se bucură în egală măsură atât copiii cât și adulții însoțitori.
– Altă intrebare: Putem mânca ceva sau bea o cafea la dv.?
Răspunsul scurt este NU. Salina Respiro este o UNITATE MEDICALĂ autorizată în baza Codului CAEN 8690, și nu o unitate de alimentație publică.